English phonetics... ehm what?

Föreläsningen på förmiddagen kunde man (nästan) lika gärna ha kunna hoppa över. Läraren är i alla fall duktig på att prata, för det gör han i princip hela tiden. Själv satt jag och skickade sms till Bästaste A och målade en av bilderna i kurskompendiumet. Efter den föreläsningen gick jag hem till bror för lite matematikräknande. På väg dit passade jag på att busa lite med Bästaste A. Matten gick faktiskt rätt bra idag och jag avslutade området om linjära uttryck. Nästa område är andragraduttryck. Kul, eller nåt!

Åkte hem vid 14 och när jag kom hem gick jag och handlade lite. Gick hem och lagade (läs: experimenterade ihop) lite mat. Det blev i alla fall ätligt och det ligger redan på plats i magen. Har hunnit repetera lite english phonetics också, men det är verkligen någonting som man tröttnar snabbt på. Tack vare mitt fotografiska minne så har jag mer koll på det än jag tror.

Nu hade jag tänkt att kolla lite mer på matten...



Johan säger att jag inte kan stava, jag vet inte vad han pratar om!

Jag tar tillbaka det jag skrev igår... att jag kan göra två saker samtidigt. Uppenbarligen kan jag ju inte skriva och äta smörgåsar samtidigt. Eller ja, rättare sagt kan jag inte stava rätt och äta smörgåsar samtidigt.
Språkpolisen Johan sitter bredvid och ser till att det här blev rätt nu!

Tisdag idag!

Jag kan börja med att säga att det här är ett tidsinställt inlägg, så ni behöver inte vara oroliga. Jag ÄR på väg till skolan...

Dags för en förmiddag tillsammans med en litteraturvetare. Det säger verkligen allt. Jag hoppar av glädje! Jag hoppas att ni förstod att jag var ironisk nu kära vänner?! Efter denna föreläsning blir det att stoppa lite mat i magen innan jag sticker hem till bror min för ytterligare lite matte. Det går "bra" på den fronten nu även om det är galet mycket att hålla reda på. Ska åka hem relativt tidigt så att jag hinner diska och plugga lite mer innan jag går och lägga mig. Måste ju städa också eftersom jag inte gjorde det igår.

Vi hörs senare mina vänner!

Det lyser bus i mina ögon!

I morgon är det tisdag (för den som inte visste det) och Bästaste A spenderar hela sin dag i Västerås. Det innebär att hennes lilla bil står parkerad på vägen till bror och eftersom jag är busig vet man aldrig vad jag kan hitta på.

Bästaste A säger att jag är busig, jag vet inte vad hon pratar om. ;)

Så blev det måndag och dags att åka till skolan igenm I morse var det väldigt tungt att kliva upp ur sängen och jag ville helst av allt ligga kvar. Men upp kom jag och iväg till skolan kom jag också. Efter en föreläsning på förmiddagen traskande jag hem till bror min och räknade lite matte. "Herre min jösses analia" vad det är kångligt med kooridnatsystem, ekvationer, riktningskofficienter, skärningspunkter och funktioner.

Nu är jag i alla fall hemma och ett inloggad håller på att författas (har författats klart när ni läser detta), precis som utlovat. Sitter och käkar smörgåsar samtidigt. Jag är ju tjej så det är inta problem för mig att göra två saker samtidigt. Snart ska jag ta och läsa lite mer kurslitteratur innan jag blir alldeles för trött.

Jag borde egentligen städa, men jag orkar inte idag.

En helg med Bästaste A

Bästaste A säger att jag är en stadsbo. Jag har ingen aning om vad hon snackar om. Nu tycker hon att jag ska gå och lägga mig, och det ska jag också. Måndag imorn vilket innebär skola för min del. Bästaste A ska vara hemma och plugga (läs: lata sig) hela dagen.

Nu pratar Bästaste A om "musen"... I say no more!

Mer uppdatering imorn när jag kommer hem från skolan... It's a promise!


Dagens + och -

+
Jag började skriva på min hemtenta som ska vara klar i början av april
Jag överlevde första engelsklektionen i kommunikation
Jag blev av med ett bord och två stolar - lite extra pengar är alltid bra

-
Jag blev grinig på Bästaste A - förlåt!
Jag hade en diskussion med mamma ang. körkort och ekonomi

Sen har jag betalat lite räkningar också. Det är ju både + och - beroende på hur man ser det. =P

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Lite så har min dag varit. Som en riktig berg-och-dal-bana. Jag hatar det!

"Räfsa löv med en rövläfsa"

Idag startade den fruktade engelskkursen. Vi började lite "smått" med fonetik. Herregud säger jag bara. Vi lät som psykopater hela bunten när vi satt och försökte oss på att tyda alla möjliga konstiga krumelurer. Men det var faktiskt inte så farligt som jag hade räknat med. Det var faktiskt ganska kul. Vi fick bland annat läsa ramsan "Betty Botter bought some butter, but the butter was so bitter" osv. Efter det kom min studiekamrat Anna på att säga "Räfsa löv med en lövräfsa" och nu kanske ni förstår rubriken till detta inlägg?!

Efter att vi hade slutat var jag galet trött i skallen efter alla dessa konstiga tecken, men det var bara att stoppa i sig lite lunch och sen sätta sig i ett grupprum tillsammans med Bästaste A. Trodde faktiskt inte att vi skulle kunna plugga tillsammans, men det gick över förväntan. Skönt måste jag säga!

I morgon är det åter igen dags för engelska, men den här gången är det kommunikation som gäller. Det ser jag verkligen inte fram emot. Bästaste A säger att jag inte behöver vara orolig och vem vet, hon kanske har rätt?

Dags för lite mer läsning av kurslitteraturen!

Dag 2 i skolan

Har haft första föreläsningen på en av 3(4) kurser idag. Vi analyserade en text tillsammans. Texten var max ½ sida lång men endå tog det 1½ timme att komma igenom den. Tror det tog en halvtimme att ens komma igenom författarens namn och titeln. Jösses!

Slutade vid 12, slängde i mig lite lunch och sen gick jag hem till bror min. Han är snäll och hjälper mig med mattekursen som jag har kvar från i somras. Det börjar lossna nu, tack och lov. Träffade även Bästaste A knappt en timme innan jag tog tåget hem. Det blev en lång dag, men det är det värt.

Tror det blir tidigt i säng ikväll så kanske jag är relativt utvilad imorn.

Jösses!

Jag är galet trött i huvudet efter starten i skolan. Jag trodde att jag skulle få någon ordning på kurserna, men jag tror inte att jag fick det faktiskt. Fick bara veta att det är fruktansvärt mycket att göra. Suck! Resten av veckan ser i alla fall ut så här:

Tisdag: 9.15 - 12.00
Onsdag: 9.15 - 12.45
Torsdag: 12.15 - 14.45
Fredag: Hemmastudier 

Har en del att läsa till nästa vecka, så det är väl lika bra att jag sätter igång med det direkt antar jag.

3:20:80 minuter

är det tid det tar mig för att klä av mig, hoppa in i duschen, tvätta håret med både shampoo och balsam, tvätta mig och torka mig. Bästaste A bara skrattar åt mig, men tänk vad effektivt det är. Hon är bara avundsjuk! ;)

Stackars liten!

Freja var ju hemma från dagis i torsdag för att hon hade kräkts på natten. Hela torsdagen såg det bra ut tills hon kräktes igen på kvällen. Hela fredagen och lördagen var hon kräkfri, och så även idag. Tills hon fick välling och bestämde sig för att kräkas upp allting igen. När jag tänker efter fick hon välling i onsdagskväll också. Vet inte om det är vällingen eller om det beror på någonting annat. Stackars liten!

Hennes pappa fick i alla fall hämta henne redan ikväll istället för i morgon. Jag behöver sova i natt eftersom det är dags för skolstart i morgon. Det ska faktiskt bli skönt att få lite rutiner igen. Det tråkiga är att jag ska plugga i Eskilstuna och Bästaste A i Västerås. Det löser sig på något sätt. Kärleken övervinner ju allt säger man ju.

Nu sitter jag och snackar med Bästaste A på Skype och alldeles strax ska jag ta och hoppa in i duschen. Sen sängen på det skulle jag gissa...

Lite rim

Igår vaknade jag och såg att jag börjar få grått hår
Sen kom jag på att ”Visst fan, jag fyller ju år!”
Dags att städa under lite stress
Innan gästerna skulle anlända till min adress
Freja tjatade hela tiden om att vi skulle baka
Men istället fick min mor köpa en kaka
Klockan 13.15 somnade Freja i vår soffa
För att sedan orka en massa kakor moffa
Av Bästaste A fick jag ett paket med whiteboardpenner
Så jag kan köra ”hänga gubbe” med mina vänner
Nu blev det inte grammatiskt korrekt
Men ingen i denna värld är helt perfekt
Jag fick också av Bästaste A en Alfons-reflex
Så jag syns i mörkret när lamporna släcks
Egentligen för att jag ofta säger ”Jag ska bara!”
Är det inte så det ska vara?
Fick en blomma som heter Höstglöd
Den kommer säkert snart vara död
Men i själva verket fick jag två
Oj, oj, oj – hur ska detta gå?
Jag har ju lovat att sköta dem i 57 dagar
Får komma ihåg at vattna dem på söndagseftermiddagar
Fick också en mössa av Bästaste A
Den ska jag ha på mig varje da’
Av familjen fick jag ett kort
Det får jag inte tappa bort (nödrim)
Jag ska nämligen få klippa mitt hår
Men inte förrän det räcker ner till mina lår
Sen såg vi Hamilton på bio
Men var hemma igen när klockan var nio
Sen tog dagen helt plötsligt slut
Och Bästaste A satte sig i bilen för att åka norrut
Själv gick jag direkt i säng
Jag var helt slut efter dagens fläng
Jag somnade snabbt utan några problem
Och fick inte heller några magproblem
Bästaste A uppvaktade mig med en snabb sång
Nu är det ett helt år till nästa gång

Hipp hipp hurra...

... på min födelesdag. Hela 23 år är det sedan jag föddes. Eller ja, klockan 20.00, för 23 år sedan såg jag dagens ljus för första gången. Usch, vad jag börjar bli gammal! Jag fick till och med hjälp av Freja med att klä på mig i morse. Det om något måste ju vara ett tecken på ålderdom? Johanna, du vet vad du har att vänta dig. ;)

Annars startar vi dagen med en förkylning och en TV som inte vill starta. Förkylningen överlever jag men att leva utan TV blir svårare. Freja får helt enkelt titta på film på datorn sålänge. Nu ska vi fortsätta dagen med att städa så det är fint här när gästerna kommer. Gästerna idag består av min familj minus storebror, Bästaste A och Frejas pappa. Förhoppningsvis går det snabbt och smärtfritt till för jag har ingenting att bjuda på. Ajdå! Planering vad är det?

Nähä, städa var det ja. Vi hörs kanske under dagen!

Det där brevet

Nämnde ju i det här inlägget att jag hade fått brev från Bästaste A. Här får ni i alla fall se en del av det. Måste för övrigt säga att hennes teckningsskills håller i sig. Underbart! Inte för att jag riktigt förstår vad hon vill ha sagt med den där elefanten.

Det går bra nu...

Kommer ni ihåg när jag skrev i det här inlägget att jag väntade på att fler högskolepoäng skulle komma in? Efter en gruppdiskussion på Facebook med en liten del av klassen, som innehöll en stor del gnäll så fick vi faktiskt in 7,5 högskolepoäng framåt kvällen. Väldigt skönt måste jag säga. Nu borde jag ha tillräckligt med poäng för att bli beviljad csn även till våren.

Jag har dessutom haft stopp i mitt avlopp i köket vilket har ställt till det med diskningen. Frejas pappa kom över och hjälpte mig, och fixade faktiskt till det. Tack för det! Ibland är killar bra att ha!

Annars har jag precis "sålt" lite saker här hemma och de väntar bara på att bli hämtade. Drygt 300kr "rikare". Sitter fint i plånboken hos en fattig student. Har fotat lite av Frejas kläder som hon har vuxit ur. Dessa ska läggas upp på Tradera på måndag. Det blir lite fart på mig ibland och saker och ting händer. Skönt!

Tvätten är för övrigt tvättad och håller just nu på att torka.

Behöver jag säga att jag är glad idag? =P

Fredag

Det verkade gå så bra med Freja under dagen igår men på kvällen kom det ett bakslag som vanligt. Hon somnade runt 22.30 och vaknade 8.10 i morse. Utan att kräkas nåt under natten. Väldigt skönt måste jag säga. Idag får vi ta det lugnt och hoppas på att hon får behålla allt hon får i sig.

Annars idag har jag en hel massa saker som måste göras

- Städa
- Gå till min hyresvärd och fråga om stambytet
- Det kommer hit en kille och ska köpa ett skåp av mig
- Tvätta
- Försöka hitta ett nytt sängbord
- Hoppas på att Freja blir frisk så Bästaste A och familjen kan komma hit i morgon, eftersom jag fyller år då

Det är väl bara att sätta igång antar jag... hej så länge!

Sjukstuga

Utebliven uppdatering igår då jag hade fullt upp med annat.

Dagens planer var att lämna Freja på dagis, städa, diska, duscha och träffa Bästaste A. Men i natt ändrades de planerna eftersom Freja fick magsjuka. Stackars liten! Tänker jag efter så kände jag på mig att det var någonting på gång redan när jag hämtade henne från dagis i måndags. Nu är det bara att hoppas på att jag slipper bli sjuk eftersom skolan börjar på måndag.

Typiskt att hon skulle bli sjuk just nu. Jag har ju inte träffat Bästaste A sedan i söndags och det känns verkligen i magen (eller så är det magsjuka på gång). Jag får väl helt enkelt hålla ut till nästa vecka. Usch!

På tal om Bästaste A så fick jag brev på posten igår... ett litet inlägg om det senare.

Den där lillebroren

Min lillebror var och klippte sig idag. Mamma följde med som sällskap/moraliskt stöd (kalla det vad du vill). Efter en stund kom även jag ner. När han sitter där och blir klippt säger jag till mamma: "Han är lik Thord. Det enda som saknas är tatueringar... och ett *host* jobb". Lillebror kontrar snabbt med "Och du Linnea, du är lik en blondin. Det enda som saknas är en navelpiercing och en hjärncell". Man kan inte bli arg på honom, men jag undrar fortfarande var han får allt i från.

Tisdag?

Natten till idag måste ha varit den värsta natten på väldigt länge. Jag somnade ungefär 22.45 och jag vet inte hur många gånger jag har vaknat i natt. Freja har varit orolig och jag också tror jag. Känns som det har varit världens längsta natt med minimalt med sömn. Det kändes också när jag vaknade. Gick med Freja till dagis och sen gick jag hem och däckade i sängen igen. Vaknade med huvudvärk och tryck i ena bihålan. Ingen feber som tur var.

Har i alla fall varit uppe och handlat med mamma. Kom hem för en liten stund sen. Har rensat och torkat ur mitt kylskåp så nu är det väldigt tomt där inne. Nu får det gärna bli lite kallare. Dels så att jag kan frosta av frysen och dels för att jag faktiskt har köpt en vinterjacka nu. Bättre sent än aldrig som man brukar säga.

Nu ska jag fortsätta att göra lite nytta här hemma innan det är dags att hämta Freja på dagis.

Måndag kväll

Freja somnade ensam i sin säng i sitt "nya" rum. Redan klockan 20.15. Helt otroligt, med tanke på att hon brukar somnar runt 21.30-tiden i min säng. I och för sig så kan det hända att jag mutade henne med lite klistermärken, men så länge hon somnar i sin säng är det okej med sånt också. ;)

Nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen och sen blir det sängen. Får se om jag orkar läsa lite eller om jag somnar direkt. Skulle vara rätt skönt med tanke på att jag har lite feber. =(

Hört hemma hos oss

Jag sitter i soffan och skriver på mobilen. Freja är inne på sitt rum och leker.

DUNK, DUNK!
Mamma och pappa är snälla.
Jaa
DUNK, DUNK!
Var är min sagobok?
Det är min sagobok
DUNK, DUNK!
Jag tycker om köttbullar.
Nä. Mamma köttbullar
DUNK, DUNK!
Jag vill inte gå och lägga mig
Joo
DUNK, DUNK!
Här kommer jag.
Nähä

Behöver jag nämna att Freja har en Skrållan-docka som hon gillar att kommunicera med?

Nu kör stressmagen igång igen

Stressmoment 1: I somras läste jag en kurs på distans som jag inte har tentat av ännu. Jag såg idag att nästa tentamensdatum är satt till den 23/3. Det är bara det att då har sista dagen på min VFU vilket innebär att jag inte kan skriva tentan då.

Stressmoment 2: I somras läste jag även en förberednade repitionskurs i matematik, som jag förvånande nog inte heller slutförde. Den tänkte jag försöka ta tag i den här veckan så jag kan bli av med den, men jag har verkligen glömt bort allting som har med matte att göra. Ingen där ute som är duktig och kan hjälpa mig? ;)

Stressmoment 3: Jag väntar fortfarande på poäng från höstterminen. Jag behöver verkligen dem så jag kan få studiemedel till våren. Annars vet jag inte vad jag gör. Jag går väl under. Freja har ju i alla fall någon som tar hand om henne i så fall.

Dålig tajming

"God morgon!" Sitter i sängen och fryser, har ont i huvudet och jag känner var bihålorna sitter kan jag meddela. Jag hoppas att det ger med dig lite innan jag ska hämta Freja. Vill inte att hon ska bli sjuk, men hon verkar ju ha ett immunförsvar av stål den ungen. Jag har också det, när jag stressar. Sen när jag slappnar av och tar det lugnt så blir jag sjuk. Blä!

Stoppa tiden!

Jösses vad tiden går fort. Ibland skulle jag vilja kunna stoppa tiden. Typ när Bästaste A är här, eller när man inte hinner med det man måste göra. När jag har lagt mig sen kan tiden gärna få gå fort så jag får träffa min underbara Freja igen. Längtar som sjutton!

Min nya kompis



Som ni kanske kommer ihåg från det här inlägget så är jag rädd för älgar. "Rädd" skulle jag vilja påstå, men frågar man Bästaste A så är jag livrädd. Det är av henne jag har fått "Älgen utan namn". Visst är han söt? Bästaste A är också söt, som sjutton.

Nu behöver älgen bara ett namn. Ni som läser det här kanske kan hjälpa en fantasilös människa som mig att ge "Älgen utan namn" ett namn?

Dags att klä på sig *tänker på Bolibompas klädrace*

Bästaste A är på väg hit och jag kom ut ur duschen för en stund sen. Det är väl bäst att jag klär på mig innan hon kommer. Även fast jag egentligen inte orkar. =P

...

Utebliven uppdatering

I fredags eftermiddag åkte jag upp till Eskilstuna. Dels för en specielleverans åt min bror och dels för att då träffa Bästaste A en stund. Den stunden blev lite längre än vad vi kanske hade räknat med och jag var nog hemma vid 16.30-tiden eller så igår. Bästaste A blev kvar till typ 21.30 och då gick jag och la mig igen. Hade sjukt ont i magen, men jag höll minen tills Bästaste A hade åkt, för att inte oroa henne i onödan. (Förlåt!) Fick i mig en tablett och det försvann ganska snabbt när jag hade lagt mig, så det blev i alla fall inget nattligt besök på akuten - tack och lov!

Så var det söndag idag, vilket innenär att i morgon kommer Freja hem. Det innebär i sin tur att jag måste städa idag. Det borde inte ta så lång tid egentligen. Jag borde göra det typ nu på en gång, eftersom Bästaste A dyker upp en stund på eftermiddagen. Jag glömde laddaren till mobilen där igår. Eller glömde och glömde. Jag tror att Bästaste A såg till att jag gjorde det för att hon skulle få komma hit igen. ;)

Det kommer åtminstone bli ett till inlägg under dagen. Ni ska nämligen få träffa en ny vän till mig. Spännande, eller hur?

En liten parantes

Om du googlar anagram som kommer det upp: menar du: magarna? Kul!

Ett litet inlägg om Bästaste A

Bästaste A har egentligen ett tvåstavigt namn som innehåller fyra bokstäver och är ett palindrom. Väldigt svårt att lista ut va? Hennes initialer är AA, men hon är varken anonym eller alkoholist och absolut ingen anonym alkoholist. AA står för bland annat "Absolutely Awesome", "Absolutely Awesome" och "Absolutely Adorable". Ska vi dessutom blanda in i hennes mellannamn så blir det ACEA. Min hjärna är för slö för att komma på nåt som det kan stå för så jag tog google.se till hjälp och fick fram detta bland annat

printscreen från slangopedia.se


Där ser man, Man lär sig någonting nytt varje dag. På tal om att lära sig saker så har jag lärt Bästaste A en hel del saker, men det är en annan historia. ;)



Kvällens sista

Slänger in kvällens sista inlägg innan jag slänger mig i säng. Ska bli spännande och se hur jag sover i natt när jag har bytt rum med Freja. Jag hoppas i alla fall att jag får sova bra för jag behöver det. I alla fall om jag ska orka plocka en massa här hemma imorn.

God natt med er!

Har sjukt tråkigt!

Det enda som hindrar mig från att gå och lägga mig är att Bästaste A är inloggad på Skype. Jag har så sjukt tråkigt och jag har suttit vid datorn ett bra tag och bara klickar runt en massa. Bästaste A dessutom gjort mig Ikea-sugen. Hur får man tag på en massa pengar snabbt?

Humörsvängningar AB

I morse vaknade jag och började direkt att tömma Frejas rum. Då var jag glad och såg fram emot att byta rum. Sen kom jag på en rätt galen idé, men som vanligt så går ingenting som jag vill. Resultatet = jag blev som en trotsig, envis och tjurig treåring som kröp ner i sängen igen och tyckte att hela världens var emot mig.

Efter en stund så tog jag mig själv i kragen och gick upp för att göra det jag var tvungen att göra för att lillebror skulle kunna hjälpa mig att flytta sängarna. Han och mamma kom över och det gick snabbt och smidigt. Efter det tog vi en sväng upp till Lövåsen för att handla. Nu har jag kommit hem och hunnit fixa lite mer här hemma. Det är fortfarande saker överallt, men det går att sova i sängen i alla fall. Jag tar resten under morgondagen.

Bland de första saker som Bästaste A sa till mig när hon klev in i min lägenhet var att jag behöver vägghyllor. Just då visste jag inte vad hon pratade om, men nu är jag faktiskt beredd att hålla med henne. Problemet är att jag inte har pengar till det just nu, men det löser sig väl på nåt sätt antar jag.

Vad som händer under resten av veckan återstår att se. Freja kommer inte hem förrän på måndag eftermiddagen så jag har hela veckan barnledig. Får kanske se till att utnyttja tiden och se till att jag får lite ordning här hemma. Det skulle behövas, tro mig! Hoppas såklart också på att få träffa Bästaste A någongång innan veckan är slut.

God natt...

... gott folk!

Man vet att man är idiot när det tar 3 timmar att titta på en 90-minuters film"

Har pratat med Bästaste A ett par timmar på Skype nu. Har bland annat pratat om bilar. Spännande saker det där. Inte för att jag har så mycket att säga till om med tanke på att det är hon som både ska betala och köra den.

Sitter just nu och väntar på att klockan ska bli 21. Då ska jag titta lite på tv och sen blir det nog sängen för mig. Har varit trött i princip hela dagen, så det ska bli skönt att få sova ut. Gick upp klockan 9 i morse, så det är konstigt att jag är trött egentligen.

I morgon kommer lillebror över hit och vi ska springa några vändor upp på vinden. Sen blir det att skruva ihop sängram och flyttas möbler. Freja och jag ska nämligen byta rum igen. Hon har så mycket saker så hon ska få det rum som är lite större. Jag sover ju ändå bara i mitt rum och då gör det ingenting om det är lite mindre.

Bästaste A är ute med världens bästa ullboll Chomper. Det betyder att jag kan titta på första avsnittet av The L-word i lugn och ro. Jag vet inte hur många timmar jag har försökt titta på det, men det är ju någon som stör hela tiden. ;)

Onsdag?

Gick upp vid 9-tiden för att tvätta. Hade redan tagit lite sovmorgon, men är fortfarande hur trött som helst. Sitter vid köksbordet med mina korsord. Bästaste A säger att det är pensionärsvarning på mig, men jag vet inte riktigt om jag håller med. Bästaste A gick och la sig 21.00 igår - det är mer penisonärsvarning. Jag talar inte om när jag gick och la mig.

Annars idag ska jag hjälpa lillebror att söka lite jobb och sen vet jag inte vad som händer.

Nu dör min dator snart, och jag orkar inte sätta i sladden. Skriver mer ikväll!

Ett litet besök på akuten

Efter att ha varit i skolan och skrivit ihop en ventilering tillsammans med gruppen och en snabb visit hos Bästaste A styrde vi (Bästaste A, jag somnade visst) bilen tillbaka till Katrineholm. Efter lite stillaligande är det dags för Bästaste A att åka hem, men riktigt så blev det inte.

Vi reser oss ur sängen och Anna går på toaletten, precis som hon talar om för småbarnen att man ska göra innan man ska gå ut. I samma veva hugger det till nåt sjukt på höger sida av magen. Jag var snabb på att koppla det till magkatarr och fortsätter mot ytterdörren för att plocka upp reklamen som fortfarande låg kvar på golvet. När Bästaste A är klar på toaletten står jag stel som en pinne och lutar mig mot ytterdörren. Jag lyckas på något sätt ta mig in i sängen för att lägga mig ner och tack och lov så försvinner smärtan lite. Det är INTE magkatarr konstaterar jag snabbt och reser på mig igen för att se om det kommer tillbaka, samtidigt som jag ringer till mamma och frågar hur ett gallstensanfall känns. När jag pratar med henne får jag ont igen och tror seriöst att jag ska dö. Hon säger åt mig att ringa 1177.

Sagt och gjort ringde jag 1177. Sköterskan där frågar lite och efter en stund frågar hon om jag har någon som kan skjutsa mig till akuten eller om hon ska prata med en ambulans. Det är verkligen INTE magkatarr. Som tur var, var Bästaste A kvar och skjutsade mig till akuten. Den längsta bilfärden i hela mitt liv tror jag.

Efter en liten stund i väntrummet får jag komma in på ett rum och en sköterska tar lite prover och ställer en massa frågor. Känns ganska ocoolt att ligga där på britsen och svara på en massa konstiga frågor om min mage inför Bästaste A, men det gick det också. Tillslut kommer en läkare in och trycker mig lite på magen. Det enda som inte tydde på gallsten var att det gick över när jag låg ner. Normalt så brukar patienter med gallsten springa runt britsen.

Fick lite smärtstillande och gjorde det bästa av situationen. Utan Bästaste A hade jag förmodligen legat där och grinat. Haha! Till slut fick jag veta att det hade skickats en remiss för ultraljud och att jag fick åka hem. Recept på smärtstillande fick jag också. Så nu är det bara att invänta en tid för ultraljud och hoppas på att jag slipper fler anfall innan dess.

Tidsinställt inlägg: Sitter i skolan

Idag var det åter igen dags för oss i basgruppen att träffas. Det ska sammanställas en ventilering av en annan grupps rapport. I morgon är det dags för själva ventileringen och vi ska också få respons på vår och vår muntliga redovisning som i gjorde innan jul (som jag för övrigt fick nåt slags hjärnsläpp under).

Vet inte vad som händer efter att vi är klara, men den som lever får se som jag brukar säga. Kommer kanske uppdatera lite ikväll också beroende på när jag kommer hem och hur slut jag är. Det tär på kroppen att tänka och skratta, framförallt om man gör det samtidigt.

Ensam i kväll

Det blev lite ändrade planer för kvällen och Freja är nu hemma hos sin farmor. Hon skulle vara där medan hennes pappa jobbar i morgon och jag ska till skolan. Det är planeringsdag på dagis (lägligt nog).

Så nu sitter jag och pratat med Bästaste A på Skype. Alldeles strax ska jag ta och hoppa in i duschen. Egentligen skulle jag städa på Frejas rum och diska också, men för en gångs skulle så vill jag faktiskt ta det lugn. Rita kors i taket!

På tal om kors i taket. När jag gick på 6-års var jag en liten tjej som alltid sa Nej till allting. En dag frågade fröken mig om jag ville ha vatten till lunchen och hör och häpna, jag sa faktiskt Ja! Kors i taket sa att fröknar och tejpade upp ett rött kors ovanför min plats. Det satt kvar i 10 år. =P

Och på tal om 6-års... när Bästaste A fick på 6-års... och det är en annan historia. ;)

Men på tal om Bästaste A så har vi faktiskt varit tillsammans i 1 månad idag. Eller tillsammans och tillsammans. Skit samma, vi vet vad vi menar.  Och för en månad och en dag sedan försökte Bästaste A döda mig genom att låtsas putta ut mig i en trafikerad så jag höll på att kvävas av min egna tuggummi. Annarlunda sätt att få någon att falla för en ;)

God morgon söndag!

Idag tog vi lite sovmorgon och vaknade för en liten stund sen. Freja ville se Bolibompa, men jag lyckades övertala henne att få skriva ett inlägg här först.

Igår var Freja som sagt snäll hela dagen, men på kvällen fick hon ett litet utbrott och både slog mig och rev mig i håret. Jävlar var sur jag blev, men behöll lugnet och pratade snällt med henne. Tillslut somnade honm runt 22.30 så alldeles för sent.

Hoppas på att den här dagen kommer bli lika smidig som gårdagen. Även om den inte blir det så får vi hoppas att jag överlever eftersom jag ska till skolan i morgon. Ska bli kul att träffa Fia och Kotte igen. Självklart kul att träffa Bästaste A också, men det var ju inte alls lika länge sen som jag träffade henne. Märkligt sammanträffande det där.

Nu bestämde sig Freja för att hon skulle se Hello Kitty på teven istället. *lycklig mamma* På tal om Hello Kitty så väckte Freja mig genom att ge mig två hårspännen. Ett svart och ett med Hello Kitty, ett till mig och ett til henne. Gissa vilket jag fick? *muttrar lite*

Ska kolla lite på datorn och sen ska det intas lite frukost, både av mig och Freja. Sen tänkte jag passa på att städa lite så jag slipper tänka på det i kväll när jag ska gå och lägga mig.

Operation Rädda bloggen!

Hade en bloggfri dag igår på grund av olika anledningar. Den största anledningen var att Bästaste A var här halva dagen och åkte inte hem förrän vid typ midnatt. Personligen tyckte jag nog inte att hon skulle åka hem alls.

Idag har Freja varit en liten ängel. Inga utbrott alls, om man inte räknar med det lilla som hon fick när vi skulle gå hem från hennes mormor och morfar för ett par timmar sedan. Nu har vi precis ätit mat och ska alldeles strax bada. Får se om Freja somnar i sin säng som hon sa att hon skulle göra.

Snart är helgen slut också. Bara morgondagen kvar, som för övrigt bjuder på en träff med världens bästa Mia. Det var verkligen hur länge sen som helst som jag träffade henne. Och så ska lägenheten städas så den är fin när jag åker till skolan på måndag. Knäpp har jag blivit minsann.

5 saker om mig

  1. Jag tycker om att läsa böcker, men det är väldigt sällan som jag avslutar en bok som jag har börjat på.
  2. Jag är beroende av kalendrar. Vet inte riktigt hur många jag har liggandes här hemma. Konstigt egentligen då jag aldrig har lärt mig att planera.
  3. Jag har sagt till Bästaste A att den dagen som min besöksstatistik på bloggen är under 20 så lägger jag av.
  4. Jag borde rensa ut en massa skit här hemma. Någon som har lust att skänka en rulle sopsäckar?
  5. Jag ångrade att jag skrev "5 saker om mig" efter att jag hade skrivit de första två punkterna. Svårt att komma på något vettigt att skriva.

En bättre bild av Bästaste A

Eftersom Bästaste A tycker att jag ger er en dålig bild av henne i det här inlägget, har jag lovat henne att helt enkelt försöka ge er en bättre bild henne. Kanske ska passa på att tala om att nu ska det det jag skriver med en nypa salt.

Var ska jag börja? Från början kanske? Okej, som ni redan vet så träffades vi i skolan i början av förra terminen och det var tack vare mig som vi hamnade i samma grupp. Även om Anna tror på ödet. Sen blev vi liksom svintajta, vi två och Sofia och tillslut även Kotte.

Det bästa med Bästaste A är att hon tycker om mig för den jag är. Även om jag har dåligt tålamod och är hur virrig som helst så tycker hon om mig ändå. Jag inbillar mig själv att det är så i alla fall.

På tal om mitt dåliga tålamod så är jag ganska otålig just nu. Som jag skrev i det här inlägget så har Bästaste A hemligheter för mig. Jag älskar egentligen att hon har det, men mitt dåliga tålamod gör att jag kan bli jobbigt.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om Bästaste A, men just nu är mitt huvud för trött för att orka med det. Kan ju avsluta med att skriva att jag tycker om Bästaste A hur mycket som helst (även om hon är som en frustrerad 5-åring ibland).

Jag vill träna!

Här sitter jag och försöker hitta kurslitteratur till våren kurser. Eftersom jag kommer läsa 4 kurser mer eller mindra parallellt så är det rätt mycket böcker som ska köpas - och inte sjutton är det billigt.

Jag har dessutom gått och fått ett konstigt tryck i huvudet, bihålorna och öronen. Mindre roligt, men vad hade jag förväntat mig? Samtidigt så har jag ett extremt sug efter att träna och eftersom jag varken har ont i halsen eller feber så borde det väl bara att göra det?

På tal om ingenting så har jag riktigt sjuk humor idag. Kommer ni ihåg när jag skrev i det här inlägget att Freja hade sprungit runt runt medan jag klädde på henne? Den mening som ploppade upp i mitt huvud när jag tänkte på det var: "Hon var ju i alla fall samarbetsvillig mellan varven!" Sjuk humor, men jag tyckte i alla fall att den var bra.

Eftersom jag inte mår helt superbra och har Freja hemma så kan jag inte garantera att det blir några fler inlägg idag. Den som lever får helt enkelt se.

Inte riktigt som man tänkt sig - eller?

Tänkte att jag skulle hinna med att slänga in ett inlägg till idag, men riktigt så blev det inte. Freja är omöjlig och jag sliter mitt år. Okej, okej. Rätt ska vara rätt. Freja sliter mitt år. Just nu sitter hon och ritar en massa i min korsordstidning och jag bir tokig.

Så ja, jag säger väl god natt antar jag och tar min dotra och lägger mig.

Och titt på fan, det blev ju ett inlägg till.

Man får alltid veta sanningen av barn

För några dagar sen gjorde Bästaste A en bild i det alldeles förträffliga programmet Paint. Meningen var att jag skulle ha den som bakgrund på skrivbordet och självklart har jag det. När hon skulle skicka den frågade hon om jag var beredd på ett konstverk och passade även på att tala om att det såg ut som en femåring hade gjort den. Jag kan meddela att Bästaste A tycktes ha lite höga tankar om sig själv. Då Freja kläckte ur sig denna kommentar når hon såg den: "Titta mamma! Freja gjort den!"

Men Bästaste A, jag tycker om dig ändå!

Jag kommenterar

Jag kan börja med att berätta för er att ödet hade ingenting med att vi delades in i samma grupp redan första dagen. Det var nämligen så att vi råkade sitta på samma bänkrad och jag tyckte att det var lika bra att vi bildade en grupp. Snabbt och smidigt. Jag hade ju för sjutton ett tåg att passa. ;)

Delen med stjärnorna. Det låter för sjutton som att jag är ett barn. Riktigt så illa är det inte. Faktum är att A också blev facinerad av alla stjärnor den kvällen. Eller hur?

Jag har spillt Chai Latte på datorn en gång... EN(!) gång... okej två. Dagarna efter varandra. Det var inte mitt fel!

Förresten...

... Bästaste A har hemligheter för mig. Det (o)gillas starkt, men som hon säger: Det är ju faktiskt min födelsedag snart (även om det inte behöver ha med den att göra).

Är det tisdag idag?

Dottern beslutade att vi skulle ta sovmorgon till kl. 9 i morse och det tackar jag för. Såg rätt snabbt på Facebook att Bästaste A hade fått Pippi-låten på hjärnan. Jag talade då om för henne att jag inte hade några kläder på mig och satt i soffan med dottern och tittade på Nicke och Nilla. Min tanke var såklart att hon skulle få "Tjabba tjena hallå"-låten på hjärnan istället, men det enda hon reagerade på var att jag inte hade några kläder på mig. Ja, jag säger då det. *skakar på huvet*

Vi var ute en stund på förmiddagen. Dottern har en tendens till att inte vilja klä på sig utan att krångla och idag var inget undantag. Hon tycker att det är superroligt att springa runt genom sovrummet, ut i köket, genom hallen, in i vardagsrummet för att sen börja om i sovrummet - runt, runt går det. Eftersom jag är så fruktansvärt listig så kom vi överens om att ta på ett plagg och sen fick hon springa ett varv. Det gick super. Tack till mina hjärnceller.

När vi kom hem tog det inte lång stund innan Bästaste A skickade ett sms och klagade på att det inte fanns några parkeringsplatser utanför mig på tisdagar och onsdagar. Jösses vad jag har saknat henne. Eftersom hon har varit sjuk så har jag inte träffat henne sedan i onsdags. Självklart gick tiden alldeles för fort och jag ville inte att hon skulle åka hem. Av någon konstig anledning så ville hon det. =P

Nu sitter dottern och jag i soffan igen. Jag har, precis som i morse, inga kläder på mig, men vi tittar på Hello Kitty den här gången. Dottern och jag har precis badat och ska snart lägga oss. Hon ska få lite välling och jag sak plocka ihop hennes tågbana innan bara.

Förresten, det där inlägget jag lovade. Det där jag kommeterar Bästaste A:s inlägg. Det är skrivet och kommer att dyka upp i morgon. Klockan 09.14 för att vara exakt.

"Tvätt-utan-städ"-dag

Här sitter jag och pratar med Bästaste A. Eller ja, försöker i alla fall. Hon är lite upptagen med att läsa en rapport som vår grupp ska opponera på om en vecka. Jag hade också kunnat läsa den, OM det inte var för att jag redan har gjort det. På självaste nyårsafton faktiskt. Vilket faktiskt resulterar i att jag sitter här och är rastlös.

Rastlös brukar jag vara även om jag har en massa saker att göra. Så klart gör jag ingenting av det jag måste göra och då blir jag helt enkelt stressad. Ond cirkel det där! Tvättar jag idag och normalt så brukar jag städa mellan maskinerna, men eftersom hela min lägenhet är städad så blir jag rastlös. Gah!

A säger att jag måste lära mig att ta det lugnt. Det ligger nog nåt i det, men hur fan gör man?

Senare kommer det ett inlägg med lite kommetarer på A:s gästinlägg. Det vill ni inte missa. =P

Gästinlägg: Bästaste A

Hej det är jag som är Bästaste A. Bästaste och bästaste går väll kanske att diskutera. Det är i alla fall jag som har lite dåligt samvete för att sitta uppe framför datorn med Linnea alldeles för länge. Det är också jag som har en dålig vana av att bli sjuk på både jul och Nyår. Men den här bloggen är inte min, så jag tänker inte skriva så mycket om mig själv. Lite kommer det nog bli, men huvudpersonen är ändå den underbara människan som äger den här bloggen.

Linnea är en härlig tjej i sina bästa år, oavsett vilket år du än må läsa detta inlägg så ska du veta att det är så. Jag träffade Linnea i augusti. Jag hade visserligen spanat in henne tidigare, men den bild jag målat upp av mina iakttagelser, visade sig som vanligt vara fel. Eller?

Linnea älskar Päronsplitt, Hon är rädd för älgar men hon tycker om granar. Detta hade jag inte med i mina iakttagelser men det är något jag lärt mig. Något som jag dock hade med i mina iakttagelser är att hon har långt blont hår. Detta kan dock lätt ändras på i dessa dagar, men ska jag vara ärlig så hoppas jag inte det.

 

Linnea säger själv att hon inte har något tålamod. Det kan jag säga att jag har märkt. Men oftast har jag märkt det på ett bra sätt. för oftast är hon lite otålig med att vi ska träffas, vilket jag förstår. Sen kan hon bli lite frustrerad ibland. Speciellt i skolan. Då har jag lite svårt att hålla mig för skratt. För hon är bara så jäkla söt! På tal om skolan. Det var där jag träffade henne. Det var som om ödet, om man nu tror på sånt, var med och hjälpte oss lite. För redan första dagen på terminen så blev vi indelade i samma grupp, och på den vägen är det. Vi lärde känna varandra under höstens gång och jag kände ganska snabbt att hon är någon jag vill spendera mer tid tillsammans med. Vi hamnade sedan i samma basgrupp och det där med att spendera mer tid tillsammans var en given sak. Att ha Linnea med i min basgrupp var bra, för hon är nämligen duktig på att rätta till mina texter, vilket jag inte klagar på då jag vet att jag skriver som en kratta. Hon kommer troligtvis fixa till den här texten också. ;)

 

Hon påstår också att jag pratar konstigt ibland. Alla vet ju att det heter åkit och inte åkt. ;) Hon är ganska duktig på att tala om när jag säger eller skriver fel. Något som jag i vanliga fall, med vissa personer, skulle blivit galen på efter ett tag. Men Linnea har ett leende som är svårt att bli galen på. Eller ja, galen blir man, i alla fall jag. Galen i hennes leende.

 

Jag kan en gång, när tankevärksamheten inte var på topp, ha beskrivit det med att ”Hon har ett leende som smittar av sig som vinterkräksjukan.”  Det var väll kanske inte en av mina bästa stunder i livet. Men om jag lyckades få henne att skratta så är det helt okej. För att göra henne lycklig är mitt nya mål i livet.

 

Att titta på stjärnorna på natthimlen är något som jag vuxit upp med.  Med andra ord så är jag född och uppväxt på landet. Att man inte kan se så mycket stjärnor i stan på grund av alla lampor, har nog aldrig riktigt slagit mig tills Linnea var hem till mig och hälsade på och vi gick ut med min hund. Det är sådana småsaker som att titta på stjärnorna som får mig att uppskatta henne ännu mer. Att se henne ”upptäcka” saker som för mig är alldeles självklara.

 

Vad ska jag mer berätta om denna underbara tjej? Hon är duktig på det mesta, men lite lat ibland. Hon är mobil beroende. Och då menar jag inte lite. Jag kan tycka att jag spenderar för mycket tid framför datorn ibland. Men det är nog inte en bråkdel av vad hon spenderar på att pilla på hennes älskade telefon. Men det är väll en del av hennes charm antar jag. När vi ändå är inne på ämnet tekniska makapärer så kan jag passa på att varna att hålla allt sånt på avstånd från denna damen när hon har typ en chai-latte i handen. Då hon är ganska duktig på att spilla.

 

Näe kära vänner. Jag tror jag börjar bli färdig för den här gången. Nu har ni kanske fått lite mer att fundera på när det gäller Linnea. Tack för att ni läst och om jag vore er så skulle jag följa henne framöver. För man vet aldrig vad som händer när Linnea är i farten.  Puss o kram, Bästaste A.

Dagens bravader hittills

  • Har hängt upp min älskade dotter på väggen. Ja, alltså ett kort och ingenting annat. Förra årets kort kom aldrig upp så det ligger i en plastficka nu och snart i en pärm. Men gud, vad sitter jag och skriver? Förrförra årets kort menar jag. Det är förvirrande med ett nytt år. Nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Dessutom ligger inte FÖRRförra årets kort i någon plastficka - än!
  • Legat på dotterns golv och fått Skrållans mage tryckt mot min. Dockfan kläcker ut sig den ultimata frasen "Jag har ont i magen!" och min enda kommentar på det var "Nähä! Vad konstigt!"

Tidsinställt inlägg!

Lika bra att tala om redan i rubriken att det här inlägget är tidsinställt. Med andra ord sitter jag inte vid datorn när detta inlägg publiceras på bloggen. Förmodligen sitter jag och dottern och tittar på film innan det är dags för lite lunch.

Tänkte att jag skulle försöka skriva ihop en liten presentation av mig själv senare, men jag lovar ingenting. Det är ingen idé att lova för jag är urdålig på att hålla saker som jag lovar. Annars kan ju J eller A få äran att göra det åt mig. Skål på den!

Årets första dagen och bloggens första inlägg

Med en sovande dotter och en cyberpuss från bästaste A avslutade jag mitt 2011. Eller ska jag säga började jag mitt 2012? Även en liten cyberskål hann vi med och om man bortser från den lilla detaljen att jag redan hade borstat tänderna, var det ändå trevligt. Sen satt vi uppe alldeles för länge och ägnade oss åt att diskutera mitt stickande pekfinger.

Nu är det alltså 2012. Mina fingrar vill inte lyda mig och skriver 2010 istället. På den punkten är vi inte riktigt överens. 2010 var för mig ett jobbigt år, 2011 var något bättre och nu håller vi tummarna för att 2012 ska bli ännu bättre. 2012, året då jag blir ett helt år äldre. Det kan bli spännande det här.

Känns som ett ganska luddigt inägg det här, men jag skyller faktiskt på att min dotter tittar på Hello Kitty som har ett ledmotiv som man kan bli galen av. Eller jag skulle också kunna skylla på det faktum att jag har sovit alldeles för lite och faktiskt mår sämre idag än jag gjorde för ett år sedan. Då hade jag precis vaknat efter min livs första fylla och mådde super. Att det senare på eftermiddagen visade sig att jag fortfarande var full när jag vaknade är en annan historia. I år körde vi nyktet!

Nu kom dottern in och ville se Pippi istället - tack och lov! Får se vad dagen har att bjuda på i övrigt. Kan tänka mig att det blir lite pusselläggande, duplobyggande, filmtittande, bloggskrivande, smsskrivande, diskdiskande och en hel del myskramande. På tal om kramar. A har gått och blivit sjuk (som vanligt den här tiden på året tydligen). Hur smidigt är egentligen det på en skala från 1-10?

Nu ska jag ägna lite uppmärksamhet åt min dotter. Varför håller hon just nu på att släpa ut sin gunghäst i vardagsrummet? Ja, jag säger det! Det hade inte gått lika smidigt om jag hennes mamma, alltså jag *triumfiernade flin*, inte hade städat hela lägenheten igår. Så fick jag ur mig det också. Kändes mycket bra måste jag säga. Så nu, mina kära vänner. Vill ni se mitt vackra golv är det bäst ni kommer hit fort som ögat, för det kommer förmodligen inte vara städat speciellt länge till.

Just ja, dottern var det ja! Nu hoppas jag att A och J i alla fall är nöjda. Nu när jag har gjort ett inlägg i bloggen menar jag.
RSS 2.0